Omalla sisäisellä litium-akulla varustetut pöytämalliset DC-UPSit soveltuvat erityisesti tietoverkkolaitteiden kuten modeemien, reitittimien, kytkimien, NAS-laitteiden sekä muiden pienitehoisien laitteiden varavoimalaitteiksi sähkökatkosten varalle. Verkkojännitteen katketessa mini UPS toimii sisäisen joko 22 Wh tai 44 Wh akustonsa ansiosta teholähteen akkuvarmennuksena.

Vakiomallisin DC-liittimin varustettu Mini DC UPS-laite kytketään yksinkertaisesti syöttävän teholähteen ja kuorman väliin ja sitä voidaan syöttää millä tahansa riittävän tehoisella teholähteellä, mikä pystyy syöttämään tarvittavan virran sekä liitetylle kuormalle että akkujen uudelleen lataamiseksi.

Mini DC-UPSit antavat maksimissaan 2A ulostulovirran, minkä mukaan niiden laskennallinen varakäyntiaika on joko tunnin (22 Wh malli) tai kaksi tuntia (44 Wh). 12 voltin DC-syötöllä toteutetun UPS-laitteen laturi on varustettu vakiovirta-, vakiojännite- ja ylläpitolatauksen ohjausjärjestelmällä – lisäksi Mini DC UPSit on varustettu tulon ylivirtasuojauksella ja ne on suojattu latauksen ylijännitettä sekä akuston syväpurkautumista vastaan. Akuston ja latauksen kulloinenkin tila ilmaistaan LED näytöllä.

Mini DC-UPS soveltuu myös kannettavaksi 12V power bank tyyppiseksi lisäakuksi.