Recomin uusi nostava R-78S sarjan hakkuriregulaattori on suunniteltu erityisesti IoT-laitteiden ja muiden yksikennoisten paristojen syöttämien järjestelmien jännitemuunnokseen. Muuntimen laajan tulojännitealueen, korkean hyötysuhteen sekä alhaisen valmiustilan kulutuksen ansiosta saavutetaan sekä pariston pitempi käyttöaika että stabiili 3,3V lähtöjännite pariston viimeisimmistäkin mehuista.

Nostava R-78S sarjan regulaattori kykenee tuottamaan vakaan 3,3VDC lähtöjännitteen vielä poikkeuksellisen alhaisesta 0,65V kennojännitteestä alkaen, jolloin paristosta saadaan imettyä viimeisetkin tehot hyötykäyttöön. Ominaisuus, jonka merkitys kasvaa vaikeasti luokse päästävien IoT-sovellusten ollessa kyseessä. Muuntimen laaja tulojännitealue on 0,65 … 3,15VDC.

Sovelluksia, kuten mikrokontrollerit, WLAN / Bluetooth / LoRa moduulit tai IoT laitteet, voidaan nyt syöttää yksittäisellä 1,5V perusparistolla, joka tarjoaa perinteiseen 3V nappiparistoon nähden merkittävästi suuremman energiamäärän ja näin huomattavasti pidemmän käyttöajan sekä vaihtovälin.

R-78S sarjan muunnin voi täydellä kuormituksella saavuttaa jopa 93 % hyötysuhteen, mutta se kykenee vaivattomasti suoriutumaan yli 90 % hyötysuhteella myös pienellä kuormituksella. Valmiustilassa muunnin kuluttaa ainoastaan 160μA, tai ohjauspinni kytkettynä vain 7μA.

Muuntimet on suojattu pysyvää oikosulkutilaa sekä liian kuumien olosuhteiden varalta. Lisäksi ne osaavat suojella ladattavia kennoja syväpurkaukselta kytkeytymällä pois päältä tilanteissa, joissa tulojännite jää liian alhaiseksi. Muuntimien käyttölämpötila-alue on erittäin laaja -40°C ... +100°C ja ne ovat sertifioitu uuden EN62368-1 standardin mukaisesti. Valmistaja myöntää muuntimille kolmen vuoden takuun.